Ingrediente | Borcan 0.5 l | Borcan 1 l |
Carne macra | 440 g | 830 g |
Sare | 5 g | 10 g |
Ceapa albă * | 7 g | 14 g |
Piper negru boabe | 3 boabe | 6 boabe |
Foi de dafin - opțional | 1 buc | 1 buc |
Conservă din carne de vită / oaie
Ingrediente | Borcan 0.5 l | Borcan 1 l |
Carne macra vita / oaie | 44o g | 830 g |
Ulei de floarea soarelui | 70 ml | 90 ml |
Sare | 5 g | 10 g |
Ceapă alba * | 7 g | 14 g |
Piper negru boabe | 3 boabe | 6 boabe |
Foi de dafin - opținal | 1 buc | 1 buc |
Mod de pregătire:
1. Carnea va fi tăiată cuburi/bucăți de 50 – 120 g (după preferință)
2. Se va toca ceapa
3. Pe fundul borcanului se vor pune cateva bucăți de piper boabe si o foaie de dafin mică (cca ½ dintr-o foaie de dafin normală; foaia de dafin va “parfuma” conserva, motiv pentru care în rețetarul nostru este opțională; puteți încerca în ambele variante urmând să vedeți care dintre acestea vi se potrivesc cel mai bine)
4. Carnea macră împreună cu ceapa*, uleiul și sarea se vor amesteca (după preferință cantitatea de ceapă poate fi mărită)
5. După amestec carnea macră se va așeza în borcane (la acest moment borcanul este deja pregătit conform punctului 3) în așa fel încât să rămână 2-3 cm intre carne și capac ( borcanele vor fi umplute până la “gât”)
6. Închidem borcanul
7. Începem procesul de prepare conform regimurilor de sterilizare
Borcanele nu trebuie sterilizate anterior, în timpul gătirii acest proces se întămplă automat!!!
Dacă folosiți borcane cu alt volum adaptați gramajele.