Intrebari frecvente despre Magic Kukta

Intrebari frecvente despre Magic Kukta
1. Este posibilă încărcarea parțială a aparatului?
Da, desigur. Puteți pune în funcțiune aparatul chiar și dăcă l-ați încărcat doar cu 1 borcan.

2. Am un aparat mare de 50 litri, numărul de borcane ar fi echivalentul unui rând. Câtă apă să torn în el?
Indiferent de câte borcane încărcați în Magic Kukta, aveți nevoie ca acestea să fie acoperite cu apă cu cel mult 2 cm. Dacă aveți doar un rând de borcane, atunci umpleți aparatul cu apă pentru a acoperi doar acest rând; apa trebuie să acopere borcanele cu 2 cm .

3. Trebuie să monitorizez în mod corespunzător starea  garniturii de cauciuc (garnitura de etanșare) și dacă este obligatorie verificarea periodică a acesteia?
Este foarte important. Este necesar să se acorde atenție integrității garniturii și absenței oricăror deteriorări sau fisuri. În plus, cauciucul nu trebuie să fie tare/ferm, ci să rămână elastic. Înlocuiți la timp garnitura cu una nouă; respectați cerințele de siguranță.

4. Se poate umple aparatul cu apă, astfel încât manșonul termometrului să fie în apă, adică aproape un rezervor plin de apă?
Nu, este strict interzis. Acest lucru va duce la o situație de urgență. Apa in timpul incalzirii se extinde și creează exces de presiune, supapa de urgență se va declanșa și riscați să crape borcanele. Umpleți autoclavul cu apă pentru a  acoperi borcanele cu 2 cm nu mai mult.

5. Am umplut aparatul cu apă și borcanele mele plutesc sau sunt răsturnate. Asta este normal?
Da, acesta este un fenomen normal deoarece există un strat de aer în borcan între produs și capac. In timpul functionarii aparatului se va crea o presiune care va fixa borcanele. Nu-ți face griji pentru asta.

6. Tocmai ce-am primit Magi Kukta, avem nevoie pentru orice eventualitate să testez etanșeitatea aceteia?
Nu, deoarece fiecare aparat este verificat prin efectuarea unor teste de presiune de două ori. Ați primit deja o unitate testată, ceea ce nu este necesită teste suplimentare.

7. Pot să pun borcanele în Magic Kukta nu pe verticală, ci pe orizontală (culcat)?
Puteți. Nu este absolut nevoie ca borcanele să fie așezate în pozite verticală, acest lucru nu va influența procesul de conservare/sterlizare a produselor.

8. De ce sunt “sărite”/suflate capacele de pe borcane? Am terminat cu succes procesul de conservare, deschisaparatul și toate capacele borcanelor sunt “sărite”/suflate. De ce asa ceva?
De fapt, există mai multe variante cu privire la motivul pentru care s-ar fi putut întâmpla acest lucru, și anume:
- apa pe care o turnăm în autoclavă trebuie să fie la temperatura camerei. Dacă îl umpleți apa prea rece - capacele se pot sării
- aparatul nu mai este ermetică, lasă aer să intre în timpul funcționării (verificați garnitua de etanșare). Asigura-te că după răcirea completă, mai ai exact 1 atm în aparat si nu mai putin.
- borcanele sunt umplute prea dens cu produsul pregătit pentru conservare. La umplerea borcanului cu produsul dorit trebuie să lasați un spațiu de aer de 1-2 cm.
- după încheierea procesului de productie, ati eliberat presiunea/aerul din aparat prea repede sau prea devreme. din aparat. Este necesar să eliberați presiunea/aerul numai la o temperatură de 30°C sau mai puțin și să-l eliberați treptat
- capacele pentru borcane sunt de calitate scăzută. Aceasta este cea mai frecventă problemă. Acum multe capace de pe piață sunt fabricate din oțel prea subțire și nu sunt proiectate pentru temperaturi înalte și scăderi de presiune. Conform standardului, capacul trebuie să aibă o anumită grosime si rezista la temperaturi ridicate. Chiar dacă capacele sunt ușor “umflate” (formă ușor convexă) după conservare/sterilizare, puneți astfel de borcane în frigider, există o mare probabilitate ca acestea să se aplatizeze.



9. Produsul a ieșit amar sau s-a ars. De ce s-a întâmplat asta?
Acest lucru se poate întâmpla deoarece:
- temperatură sau timpul au fost selectate incorect. Pentru acest produs este necesară o temperatură sau un timp de lucru mai mic
- aparatul se încăzește prea lent până atinge temperatura de dorită/de lucru. Este nevoie de foarte mult timp pentru a se încălzi apa din interior.
- parametrii indicați de temperatură nu corespund realității și temperatura din aparat este mult mai mare decât arată termometrul.

10. Se poate seta o temperatura în aparat mai mare decât cea indicată de dvs manual?
Nu, nu o recomandam, deoarece poate duce la o situatie de urgenta, sau deterioarea produselor pregătite deoarece există riscul să apară gustul de ars la o temperatură prea ridicată.

11. Am citit pe internet că temperatura pentru conservarea cărnii și a peștelui ar trebui să fie de 120 C, iar tabelul dumneavoastră indică 110 C. De ce această diferență?
Vă recomandăm să urmați ghidul nostru. Acesta i-a în considerare toate variabilele: timpul de atingere a temperaturii de lucru, decalajul indicatoarelor și încălzirea prin inerție.

12. Este necesar ca la primu ciclul de folosire să testăm modul de funcționare încârcandu-l doar cu căteva borcane (1-2 borcane)?
Da, vă recomandăm insistent ca la prima utilizare să conservați/sterilizați o cantitate mică de borcane, astfel încât să înțelegeți principiul de funcționare, și să eliminați eventualele mici greșeli pe viitor.

13. Este posibil să eliminăm aerul/presiunea din aparat la o temperatură mai mare de 30 C?
Dacă utilizați borcane cu capace obișnuite*, atuncieste necesară eliminarea aerului/presiunii numai după ce aparatul s-a răcit până la temperatura de 30 C sau mai mică, altfel capacele vor zbura de pe cutii. În eventualitatea în care borcanele sunt închise cu capace twist-off eliminarea aerului/presiunii se poate face deja la o temperatură de 60-70 de grade celsius.
*capace obișnuite se referă la capace care nu sunt twist-off (cu filet), de obicei pentru a fi sigilate borcanele cu aceste capace este necesară un dispozitiv special.

14. Dacă folosesc borcane cu capace twist-off (cu filet) si dupa proces câteva capacele de pe borcane nu sunt bine fixate,    sunt ușor nestrânse. De ce așa, este o problemă?
Uneori se întâmplă asta și nu este nimic în neregulă cu asta. Borcanul cu produsul au rămas etanșe, tot ce trebuie să faceți este să strângeți capacul și să trimiteți borcanul pentru depozitare. Dacă doriți să evitați un astfel de efect, atunci următoarea conservare dacă folosiți capace twist-off (cu filet), vă recomandăm să nu așteptați ca autoclavul să se răcească complet, și să eliberati aerul/presiunea din aparat deja la o temperatură de 60-70 de grade. Acest lucru vă garantează crearea unui vid în borcan și, în consecință, capacul va fi etanș retras (ușor concav).

15. De ce nu se formează gelatina dupa conservare?
De fapt, există doar două opțiuni și anume:
-produsul a fost supragătit; temperatura de gătire sau timpul setat a fost prea mare .
-componentele necesare responsabile de solidificare lipsesc. Poate ar tebui să adăugați mai multe oase, cartilaje etc.

16. Instrucțiunile indică faptul că la o temperatură de 110 °C presiunea ar trebui să fie de 2 atm pentru conservele cu capace twist-off. Am presiune mult mai mare la această temperatură. De ce?
Iată câteva motive pentru care s-ar putea întâmpla acest lucru:
- ati turnat prea multă apă în autoclavă și nu ai lăsat un gol între apă și capacul autoclavului
- termometrul nu afișează o temperatură corectă, de fapt aveti o temperatură mai ridicată. În acest caz asigurați-vă că termometrul care măsoară temperatura este corect poziționat și fixat în locul dedicat (în cuib).
- senzorul care măsoară temperatura sau termometrul în sine este defect. Sunt indicate valori eronate ale temperturii.

17. In Magic Kukta se poate conserva prin metoda „în abur”?
Da, desigur. Se toarnă o cantitate mică de apă în aparat, și anume la 8-9 cm de fund, apoi totul este strict conform instructiunilor, fara nicio modificare (vezi capitolul Funcționarea în modul abur.)

18. Vreau să verific aparatul pentru etanșeitate. Cum se face corect?
Pentru a face acest lucru trebuie să pompați o presiune de 3 atm în aparatul/recipientul gol sau umplut cu apă și lăsați-l câteva ore. Dacă în acest timp presiunea nu se modifică mai mult mai mult de 1 diviziune, aceasta indică faptul că dispozitivul dvs. este etanș.

19. Cum se accelerează răcirea aparatului?
Puteți turna apă rece peste el sau îl puteți pune în față ventilator, acest lucru va accelera semnificativ timpul de răcire. Puteți să faceți conservarea seara și să lasăți unitatea la răcit peste noapte, pana dimineata se va răci Nu are sens să-i accelerați viteza de răcire.

20. Cum se setează parametrii pe termostat?
Pentru ca unitatea de control să înceapă să funcționeze, aceasta trebuie să fie conectată la priză (varianta electrică), apoi setați temperatura de lucru și timpul de menținere conform tabelului de regimuri de temperatură. Lampa de „încălzire” se aprinde, aceasta indică faptul că termostatul este deja configurat și a început să funcționeze. După ce a fost atinsă temperatura setată se pornește cronometrul în sens invers, care este semnalizat indicatorul corespunzător. La sfârșitul procesului de conservare pe panoul de comandă sunt afișate alternativ temperatura curentă în aparat și formula „OFF”( OFF=oprit, final, inchis) ceea ce inseamnă că aparatul a fost decuplat de la parametrii setati – parametrii sunt „stinși”.

21. Am achiziționat un aparat cu modul electric. L-am conectat si nu se intampla nimic, aparatul nu se încălzește.
Pentru ca dispozitivul să înceapă să funcționeze, trebuie pe panoul de comandă trebuie setat modul de funcționare, și anume temperatura și timpul de gătire/expunere. După aceste setări lampa/indicatorul de „încălzire” se aprinde și incepe procesul de conservare/sterilizare.

22. Am un aparat cu comanda electrică. În timpul procesului de conservare aprovizionarea cu energie electrică s-a oprit, ulterior aprovizionarea a fost reluată. Ce ar trebui să fac?
În acest caz, trebuie să resetați pe panoul de comanda parametrii doriți și să continuați conservarea.

23. Procesul de conservare s-a încheiat cu succes, aparatul s-a răcit. Dar nu pot scoate capacul și deschide aparatul, se pare că s-a blocat. Ce ar trebui sa fac?
Este destul de rar, dar uneori se întâmplă. Adesea, acest lucru se datorează faptului că aparatul a lucrat la o temperatură prea mare, dar se întâmplă în principal la prima folosire, în viitoarele utilizări nu ar trebui să intămpinați o astfel de situație. Pentru a scoate capacul aveți nevoie să-l ridicați cu ceva din lateral, puteți folosii cheia cu care ați strâns piulițele. Nu folosiți cuțit sau obiecte cu care ați putea tăia/deteriora garnitura.  

24. Pot să folosesc borcane cu capac obișnuit* (vezi descrierea de mai sus dacă este cazul) amestecate cu borcane închise cu capace twist-off?
Nu, nu puteți, pentru că pentru borcane cu capace obișnuite este necesar să ridicați presiunea în interiorul aparatul înainte de a-l pune în funcțiune la 1 atm, iar pentru borcanele cu capace „twist-off”, nu este necesar de a crea aceste condiții de lucru.
 
25. Este necesar să scoateți ștecherul din panoul de comandă după finalizarea procesului de conservare?
Nu este necesar să faceți acest lucru, termostatul nu alimentează cu tensiune elementul de încălzire. Ca măsură de siguranță, dacă îți este la îndemănă, bineînteles că puteți scoate ștecherul din panoul de comandă/termostat.



26. Nu este absolut necesar să creăm presiune inițială dacă folosim borcane cu capace twist-off (cu filet)?
Da, desigur. Prin folosirea capacelor twist-off nu sunteți nevoiți să creați presupunea inițială ca în cazul capacelor obișnuite*.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!